Nouă principii în baseball, dar și în viață

cooove

Baseball-ul este despre părinții care își duc copiii pe terenurile locale și îi învață sportul. Baseball-ul este despre legătura dintre părinți și copii în contextul a 150 de ani de istorie și entuziasmul posibilităților infinite ale verii. Baseball-ul este despre antrenamentele de dinaintea sezonului, cu toată lumea jucând o varietate de poziții, nimeni nu ține scorul, toată lumea fiind plină de energie și strigând. Baseball-ul transmite o moștenire americană, întărind dragostea de familie, predând valori și un mod de viață, împărtășind bucurie și triumf, tristețe și înfrângere. Baseball-ul poate ilustra și spori sensul vieții noastre.

Părinții mei sicilieni m-au învățat valori despre viață care sunt aplicabile jocului de baseball. Tatăl meu a spus clar: dacă aș acționa nepotrivit pe un teren de baseball, niciun arbitru, niciun antrenor, niciun oficial de ligă nu ar trebui să intervină. Ar alerga el însuși pe teren și m-ar târâ fizic. El nu a fost prezent pentru a fi stânjenit de un fiu care nu a învățat valorile potrivite. Cele 9 principii ale mele de baseball sunt fundamentale pentru a trăi o viață plină de satisfacții.

 

1. FĂRĂ SCUZE

Nu da vina pe colegii de echipă, arbitrii, antrenorii, fanii sau poziția lunii pentru performanța ta. Asumă-ți responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă pe teren, ridică-te, nu găsi scuze, refuză scuzele pe care ți le-ar putea oferi alții, scuzele stau în calea învățării pentru că greșelile sunt refuzate. Fii responsabil! Amintește-ți că nu trebuie să fii un interpret perfect, nimeni nu e. Baseball-ul nu este un joc ușor de jucat.

2. JOACĂ CU ONOARE

Încurajează-ți colegii, mai ales după o eroare, o minge aruncată greșit sau un strike out, poartă-te cu mândrie și demnitate. Nu arunca echipamentul la frustrare, nu ridiculiza o altă echipă sau numele unui jucător advers, aspectul fizic, îndemânarea. Nu batjocori, nu distrage atenția unui jucător oponent cu trăsături de nivel scăzut. Fii pozitiv cu colegii de echipă, nu ridiculiza sau critica niciodată colegii tăi de echipă. Cel mai mult au nevoie de încurajarea ta imediat după ce au făcut o greșeală. Arată-le coechipierilor tăi, adversarilor tăi, lumii întregi valorile pe care le ai prin modul în care joci.

3. NU RENUNȚA NICIODATĂ

Nu ceda niciodată. Indiferent de ce spune tabela de scor, nu ești niciodată învins decât dacă renunți, decât dacă mergi cu capul în jos. Niciun adversar nu te poate face să faci asta. Renunțarea este ceva ce faci, indiferent de ce spune tabela de scor, niciun adversar nu poate stinge flacăra din inima ta sau zdrobi intensitatea voinței tale fără acordul tău.

4. NU ÎȚI PIERDE CONTROLUL

Ignoră acele lucruri din afara controlului tău: ceea ce decid arbitrii, comportamentul și abilitățile altor echipe, vremea, timpul tău de joc, scorul final (acesta este unul greu). Nu arăta frustrare sau dezamăgire, nu permite adversarilor tăi să se bucure de incapacitatea ta de a face față autocompătimirii. Nu arunca echipamentul și nu te văita de furie și nu îți lăsa umerii jos. Un astfel de comportament nu impresionează pe nimeni. Păstrează-ți echilibrul, învață, pregătește-te și concentrează-te pe următorul eveniment. Nu putem schimba trecutul, în schimb, ar trebui să ne concentrăm asupra următoarelor acțiuni cu determinare, bucurie și hotărâre.

5. ASUMĂ-ȚI RESPONSABILITATEA PENTRU ACELE LUCRURI PE CARE LE AI SUB CONTROLUL TĂU

Efortul tău, atitudinea ta, angajamentul tău și abordarea ta față de joc sunt sub controlul tău. Fii entuziasmat, depune mult efort, comportă-te corespunzător, înfruntă această oportunitate cu mare bucurie. Ascultă-ți antrenorii, fii vigilent, joacă inteligent, cunoaște semnele antrenorului. Ești mereu responsabil, modul în care reacționezi la situații și circumstanțe dezvăluie persoana care ești și persoana care ai putea deveni.

6. FIECARE MINGE TREBUIE JUCATĂ PE RÂND

Concentrează-te pe mingea curentă. Dacă ești aruncător, ce arunci acum și unde? Dacă ești jucător din defensivă, ce vei face dacă mingea ți se lovește? Dacă ești un alergător de bază, ce ai de gând să faci pe o minge în aer, pe linie, pe o minge la sol, în partea dreaptă, în partea stângă? Dacă ești un batter, ce încerci să realizezi pe acest teren? Dacă ești pe bancă, cum îți ajuți echipa să aibă succes?

7. CONCENTREAZĂ-TE PE COMPORTAMENT, NU REZULTATE

Rezultatele performanței tale nu sunt pe deplin sub controlul tău. Cealaltă echipă poate fi foarte bună sau foarte rea, dar comportamentul și abordarea ta sunt sub controlul tău. La sfârșitul jocului, poate doar tu știi dacă ai dat 100%, dacă ai făcut tot ce ai putut pentru a-ți ajuta echipa. Acei jucători care au făcut-o sunt câștigători, acei jucători care nu au făcut-o sunt învinși, indiferent de ce scrie pe tabela de scor. Câștigătorii au grijă de lucrurile pe care le controlează, se bucură de participarea lor și sunt mândri de efortul lor. Perdanții își fac scuze, își pierd echilibrul cu ușurință, se tăvălesc în autocompătimire și se predau la cel mai mic semn de adversitate.

8. CEI MAI BUN JUCĂTORI SUNT CEI CARE SE LASĂ ÎNVĂȚAȚI

Jucătorii care pot fi antrenați încearcă mereu să învețe mai multe despre a fi niște jucători și oameni de succes. Ei ascultă și aplică ceea ce sugerează antrenorii și profesorii lor. Ești antrenabil? Dacă ești, ești un câștigător, dacă nu ești, ești un învins, indiferent de ce spune tabela de scor.

9. FII UN RĂZBOINIC VESEL 

Fii entuziasmat, pozitiv, dă 100%, înțelege că efortul necruțător în căutarea excelenței este propria sa recompensă. Războinicul vesel exemplifică sloganul „Fără retragere și fără capitulare”. Câștigă cu smerenie, pierde cu demnitate.

 

Un articol scris de Raymond Angelo Belliotti.

Poza de cover este realizată de Timotei Balotă ( balotatimotei@yahoo.de ).

DESPRE EAGLES CLUJ

Logo mic png

Suntem un club privat care pune la dispoziție clujenilor posibilitatea de a practica un sport îndrăgit de milioane de oameni.

ASOCIAȚIA CLUB SPORTIV EAGLES CLUJ

Banca Transilvania:

RO81BTRLRONCRT0621667901

Antrenor: Eduard Pîrvu

0759915870

© 2022 Eagles Cluj