De ce este baseball-ul un sport special?

BaseBall first practice-290

„De ce este baseball-ul atât de popular?” „Ce face baseball-ul atât de grozav?” „De ce oamenii iubesc baseball-ul?” Acestea sunt doar câteva dintre întrebările care ți-ar putea trece prin minte când auzi de baseball. Nu există un răspuns unic la oricare dintre aceste întrebări, deoarece jucătorii și fanii au o varietate de motive pentru care cred că baseball-ul este grozav.

Mai jos sunt câteva dintre argumentele care justifică motivul pentru care baseball-ul este unul din cele mai speciale sporturi:

Oricine îl poate juca

Majoritatea sporturilor impun jucătorilor să fie talentați fizic pentru a deveni excepționali în acel domeniu. De exemplu, baschetul îi favorizează de obicei pe cei înalți sau ageri. În fotbal, cei care ies de obicei în evidență sau devin de succes sunt jucători cu calități cum ar fi forța și agilitatea. În hochei, trebuie și să patinezi excepțional de bine pentru a fi un jucător decent.

Baseball-ul nu are asemenea cerințe fizice. Trebuie doar să muncești din greu și să te concentrezi pe a-ți perfecționa talentul sau abilitățile. De asemenea, copiii pot începe să se joace de la o vârstă fragedă și nu trebuie să aștepte corpul să se dezvolte înainte de a se putea juca.

Are o istorie importantă

Baseball-ul a fost, de asemenea, în fruntea abolirii barierei de culoare care a pătruns în sport și societate timp de secole. În 1947, Jackie Robinson a devenit primul afro-american care a jucat în liga majoră. Înainte de acel eveniment istoric, a existat segregare rasială în ligile profesioniste. Robinson a ajutat la începutul încetării treptate a discriminării rasiale în sport. În consecință, baseball-ul a jucat și un rol uriaș în mișcarea pentru drepturile civile din SUA.

Sursă de distracție și de emoție

Fie că ești un fan care urmărește din tribune sau un jucător care participă la joc, baseball-ul oferă un fior plăcut oricui. Spre deosebire de majoritatea celorlalte sporturi în care jocurile pot fi câștigate devreme, orice se poate întâmpla într-un joc de baseball. Hitterii(lovitorii) pot oferi oricând momente entuziasmante, în timp ce un pitcher(aruncător) poate începe să arunce mingi de neatins la rând. Trebuie să fii mereu atent pe toată durata jocurilor și pe parcursul celor nouă reprize(inning-uri) sau chiar și mai departe.

Stadioanele

Puteți experimenta baseball-ul în cel mai bun mod atunci când vizitați un stadion și susțineți echipa preferată. Cele mai multe parcuri sau stadioane de baseball au o multitudine de povești de spus și sunt proiectate în mod unic. De exemplu, Wrigley Field, care a fost construit în 1914, este cunoscut pentru marcajul său roșu emblematic deasupra intrării principale din față, peretele din cărămidă acoperit cu iederă și tabela de scor care este schimbată manual. Numeroși fani ai baseball-ului au trecut pe lista lor să viziteze cât mai multe stadioane de baseball, deoarece acesta este unul dintre motivele pentru care baseball-ul este unul din cel mai speciale sporturi.

Joc de familie

Baseball-ul este un sport, dar de asemenea este și un joc de familie. Ceea ce îl face și mai special este faptul că mulți copii cresc jucându-se sau uitându-se la jocuri cu familia sau prietenii lor. În plus, pentru că există o mulțime de oportunități de a juca pentru tineri, cum ar fi ligile mici sau jocurile de liceu, familiile au și șansa de a se reuni pentru a participa la meciuri, pentru a sprijini membrii care joacă și pentru a se conecta unul cu celălalt.

Este un joc mental

În timp ce majoritatea sportivilor trebuie să fie în cea mai bună condiție fizică, un jucător de baseball trebuie să aibă grijă și de această formă mentală (curaj în durere sau adversitate). Faimosul sportiv Yogi Berra a glumit odată în mod hilar: „Baseball-ul este 90% mental. Cealaltă jumătate este condiție fizică.” Matematica lui poate fi oprită în mod intenționat, dar este adevărat că fiecare joc de baseball este un joc mental.

De fapt, chiar și majoritatea echipelor MLB au recunoscut nevoia de antrenori cu abilități mentale sau psihologi sportivi. În 2018, un record de 27 dintre cele 30 de cluburi ale ligii majore au angajat un antrenor cu abilități mentale pentru a-i ajuta pe jucători să gestioneze provocările mentale ale jocurilor din sezonul regulat, precum și în postseason(după sezon). Dificultatea de a-și întări acuitatea fizică și mentală îi face pe unii să creadă că baseball-ul este cel mai greu sport. Chiar și așa, este și ceea ce face ca baseball-ul să fie unul interesant și un motiv uriaș pentru care ar trebui să joci îl joci.

Fără limită de timp

De ce să joci baseball? Un motiv uriaș este că un joc nu este legat de o limită de timp, spre deosebire de alte sporturi. Baschetul este format din patru sferturi cu câte 12 minute de joc fiecare. Fotbalul se joacă în două reprize de 45 de minute. Baseball-ul, pe de altă parte, nu este sub nicio presiune a timpului pentru a ajunge la 27 de out-uri.. Acest lucru face ca fiecare posesie dintr-un joc de baseball să fie interesantă, deoarece fiecare aruncare, la bâtă și alergare la bază contează. Jucătorii trebuie să dea tot ce au mai bun în fiecare moment al jocului.

Plin de dramă

Fiecare joc de baseball este plin de dramă și emoție. Există întotdeauna posibilitatea unei reveniri, atâta timp cât atacul o preia și apărarea se strică. Imaginați-vă un joc de baseball la sfârșitul celei de-a noua reprize cu defensiva având doar un punct peste, lovitorul are deja două strike-uri și un alergător este în poziția de marcare și dintr-o lovitură poate întoarce soarta meciului. Imaginați-vă un alt scenariu în care bazele sunt pline și există posibilitatea ca o echipă de baseball să mărească sau să reducă avantajul dintre punctele sale și cele ale adversarului. Adică atunci când bazele sunt pline, echipa ofensivă poate întoarce soarta meciului chiar dacă cealaltă echipă are o diferență de 3 puncte, dar în același timp echipa defensivă chiar dacă este foarte aproape să piardă avantajul, dacă face lucrurile potrivite, își poate menține scorul și acestea sunt niște momente la limită care pot schimba soarta meciului, dar au se trăiește o dramă enormă.

Aceste tipuri de situații sunt obișnuite în jocurile de baseball și fac ca mulțimea să fie în picioare în orice moment. Acestea sunt, de asemenea, doar câteva dintre numeroasele motive pentru care baseball-ul este sport special.

Fanii

Fanii de baseball sunt unii dintre cei mai uimitori fani din lume. Ei urmăresc sportul și echipele lor cu admirație și pasiune. Atmosfera pe care o creează în timpul jocului face ca jocul sau urmărirea să fie și mai emoționantă. Dacă doriți să vedeți singuri cât de zeloși pot fi fanii, încercați să vizitați Fenway Park și să urmăriți un meci al echipei Boston Red Sox. Echipa are cea mai loială bază de fani dintre toate francizele profesionale.

Este baseball-ul un sport care moare?

Există dezbateri în curs care discută întrebarea „Este baseball-ul un sport care își pierde popularitatea? „Conform unui studiu efectuat de Sports and Fitness Industry Association în 2019, aproximativ 15,9 milioane de americani au jucat baseball în 2018. Aceasta este o creștere cu 21% față de cifrele din 2014. În plus, MLB a raportat, de asemenea, că implicarea și participarea fanilor de baseball a crescut anul trecut. Aproape 110 de milioane de fani s-au conectat pentru a viziona meciurile din Major League și Minor League în 2019. De asemenea, aproximativ 170 de milioane de oameni se numesc fani MLB anul trecut. Înregistrările arată clar că baseball-ul este la fel de iubit ca întotdeauna.

De ce este atât de plăcut baseball-ul?

De ce este baseball-ul popular printre oamenii de toate vârstele? Deși această întrebare a primit răspuns de la unele dintre punctele de mai sus, un alt motiv pentru care oamenilor le place jocul este că oferă șanse egale tuturor jucătorilor. Toată lumea are șansa de a fi pe terenurile de baseball. Baseball-ul nu are atleți preferați. Corpul tău poate avea orice dimensiune și formă și poți găsi în continuare progres și succes în domeniu.

Cuvinte finale

Baseball-ul există de aproape două secole. De-a lungul timpului, a cunoscut mai multe schimbări în reguli, echipamente, materiale folosite în mingi, tehnologie, strategii și multe altele. Chiar dacă jocul continuă să evolueze, un lucru rămâne: baseball-ul este un sport special.

Un articol scris de Alexis. Articolul este preluat de noi și adaptat în limba română.

Poza de cover este realizată de Timotei Balotă ( balotatimotei@yahoo.de ).

DESPRE EAGLES CLUJ

Logo mic png

Suntem un club privat care pune la dispoziție clujenilor posibilitatea de a practica un sport îndrăgit de milioane de oameni.

ASOCIAȚIA CLUB SPORTIV EAGLES CLUJ

Banca Transilvania:

RO81BTRLRONCRT0621667901

Antrenor: Eduard Pîrvu

0759915870

© 2022 Eagles Cluj