Ce este baseball-ul?

Baseball-ul este un sport practicat cu o bâtă, o minge și o mănușă. Fundamentele jocului implică aruncarea, lovirea și prinderea mingii. 

Baseball-ul este popular la toate nivelurile de vârstă și de îndemânare și în multe zone diferite ale lumii. Adesea, copiii cresc jucând T-ball (o formă de baseball prin care mingea este plasată pe un cauciuc circular static, astfel încât să fie ușor de lovit) la vârsta de 4 sau 5 ani și apoi trec la momentul când antrenorul aruncă,  apoi jucătorul.

Baseball-ul profesionist din Statele Unite are multe niveluri de baseball numite ligi minore(Minor Leagues). În aceste ligi minore, jucătorii își perfecționează abilitățile și devin jucători de ligă majoră(Major League). De asemenea, ligile minore oferă orașelor mici oportunitatea de a avea propria lor echipă profesionistă de baseball și au jucat un rol important în menținerea popularității baseball-ului.

Baseball-ul este un sport care combină multe talente fizice și mentale diferite. Mulți jucători sunt specialiști precum pitcher-ul (aruncătorul) care este specializat în aruncarea cu precizie a mingii către batter (lovitor), dar și de asemenea făcând mingea greu de lovit. Unii jucători sunt buni la loviturile peste gard(homerun) în timp ce alții sunt experți în prinderea mingii. Această combinație de abilități și joc în echipă este cea care face jocul complex și interesant.

Baseball-ul este diferit de multe alte sporturi majore, cum ar fi baschet-ul și fotbal-ul, prin faptul că nu există timp de joc. Acest lucru oferă baseball-ului un ritm lent, metodic, care este unic. Strategia și subtilitatea sunt elemente cheie pentru câștigarea jocurilor.

Baseball-ul are, de asemenea, o istorie bogată de jucători unici și personalități care au devenit nume cunoscute. Unii dintre acești jucători includ pe Babe Ruth, Joe DiMaggio, Hank Aaron și Jackie Robinson.

Istoria lungă a baseball-ului, jucătorii eroici și jocul bogat au făcut din acesta unul dintre cele mai populare sporturi din lume.

Pitcher (Aruncător)

Pitcher-ul este jucătorul care lansează(aruncă) mingea de pe movilă(locul special de aruncat) către catcher(prinzător sau receptor) pentru a începe fiecare joc, cu scopul de a scoate afară un hitter(lovitor), care încearcă să lovească mingea lansată, ori să fie avansat la prima bază.

Hitter (Lovitor)

Lovirea mingii este actul de confruntare cu pitcher-ul advers și de a încerca să producă ofensivă echipei sale. Un hitter sau batter (lovitor al mingii) este o persoană căreia îi vine rândul să se confrunte cu pitcher-ul. Cele trei obiective principale ale lovitorilor sunt să devină un alergător în bază, să conducă alergătorii acasă sau să avanseze alergătorii de-a lungul bazelor pentru ca următorii colegi să îi aducă acasă, dar tehnicile și strategiile pe care le folosesc pentru a face acest lucru variază.

Jucătorii din infield/outfield

Un infielder – este un jucător de baseball staționat la una dintre cele patru poziții defensive „în câmp” de pe terenul de baseball.  Pozițiile lor sunt denumite în felul următor: Jucătorul de la Baza 1, Baza 2, Baza 3 și Shortstop care se poziționează între baza 3 și baza 2.

Un outfielder – este o persoană care joacă într-una dintre cele trei poziții defensive, cele mai îndepărtate de lovitor. Acești apărători sunt jucătorul din stânga(Left fielder), din centru(Center Fielder) și din dreapta(Right Fielder). În calitate de jucător de câmp, datoria lor este să prindă mingile din aer și/ mingile care vin pe jos apoi să le arunce înapoi pe terenul interior(infield) pentru a scoate alergătorii afară sau înainte ca alergătorul să avanseze, dacă există alergători pe baze. Outfielderii, joacă în mod normal în spatele celor șase jucători aflați pe teren.

Cum pot învăța regulile acestui joc?

Nu îți face griji! Avem pregătite special pentru tine niște video-uri care te vor ajuta să înțelegi bazele fundamentale ale acestui sport. Canalul nostru Lecții de baseball de pe youtube te va ajuta sub forma imaginilor și video-urilor să înțelegi mult mai bine cum se practică.

 

DESPRE EAGLES CLUJ

Logo mic png

Suntem un club privat care pune la dispoziție clujenilor posibilitatea de a practica un sport îndrăgit de milioane de oameni.

ASOCIAȚIA CLUB SPORTIV EAGLES CLUJ

Banca Transilvania:

RO81BTRLRONCRT0621667901

Antrenor: Eduard Pîrvu

0759915870

© 2022 Eagles Cluj